Sådan laver du en karrierevison

Home / Foredrag / Sådan laver du en karrierevison

e-foredrag-nyhedsbrev

Du har sikkert en fornemmelse af, at du skal være heldig for at kunne opnå en succesfuld karriere. Held er kun delvist årsagen. Du kan nå meget langt hvis du tør lave en konkret plan.

Ved du, hvor du vil hen?
Det er vigtigt, at du afsætter tid til at lave planen, og at du finder tid og ro til at fundere over, hvad du virkelig vil. Det hjælper ikke, at du prøver at finde frem til din sande retning, hvis du er i et stresset miljø og føler dig presset. Din hjerne fungerer nemlig ikke godt nok under stress til, at du kan træffe langsigtede og strategiske beslutninger. Det er ikke muligt at hæve dig fra den daglige trummerum til at se tingene i helikopterperspektiv. Og det er nødvendigt, når du skal få gode ideer om din ønskede fremtid.
Mit råd er at du finder et roligt sted, hvor du kan tænke dig om – og får inspiration fra dette e-foredrag.

I dette e-foredrag gennemgår vi de fire essentielle faktorer, som er vigtige for at skabe sig den succesfulde karriere:

Vision

Uden en vision aner du ikke, hvor du gerne vil hen, samt hvilke ressourcer (penge, mennesker, energi) du får brug for. Fremtiden kommer uanset hvad, og det kan lige så godt være dig selv, der skaber den.

En meget vigtig del af en vision handler om, at du finder din retning for din karriere og dit liv.
En vision behøver ikke være en detaljeret plan, og du behøver ikke forholde dig til, om din vision er realistisk eller urealistisk. Visionen må meget gerne indeholde både professionelle og sociale eller åndelige mål. Hav visioner på vegne af dit engagement, kvaliteten af dit arbejde, dine kompetencer, din selvudvikling, dit netværk, dit image.

Eksempler kan være at blive den mest indflydelsesrige i industri X eller Y, tjene 12 millioner kroner om året, få Nobels Fredspris eller noget andet mere jordnært, men stadig ambitiøst.

TIP: Din vision er det vildeste du kan forestille dig, ske for dig. En vision skal være et stort mål, som du bliver glad og opløftet over at tænke på.

Mod til udførelse

Der findes millioner af rigtig gode ideer, som aldrig bliver ført ud i livet, og derfor aldrig bliver til noget. Det er lige sådan med mennesker. Masser af mennesker har gode ideer, men gisp hvor er der få, magter at udføre dem. Dertil har du brug for mest mod. Men hvad er mod egentlig? Vi drøfter mod. Hvordan det skabes og vedligeholdes.

Timing

Du må også vide, hvornår den rette timing for dine ideer og planer er. Min erfaring er, at den perfekte timing findes, men nogle gange må du hjælpe den lidt på vej! Man skal ikke bare sidde og vente. Vi skal drøfte, hvad du kan gøre for at skabe den bedste timing.

Held

Her kommer det famøse held så ind i spillet.
Hvad er held? Held er noget godt, der sker for en person ved en tilfældighed.
Sigmund Freud mente at troen på held skyldes et ønske om ikke at tage personligt ansvar for et valg.
Jeg tror på held, men jeg tror mest på:

  • hårdt arbejde
  • fokus
  • netværk
  • autentisk stil

Hvad tror du på?

Modgang er forventeligt. Du kan ikke undgå modgang. Det afgørende er, hvordan du takler modgangen. Giver du op, eller giver den dig styrke? Jeg bliver stærkere af modstand. Igennem hele min opvækst udvikler jeg en lang række af de egenskaber og overlevelsesteknikker, som den dag i dag er en del af mit succesdrive og drive for min karriere. Grundstenen til mit eget personlige lederskab, mit værdigrundlag, mit fokus og min ansvarstagen kan spores helt tilbage til barndommen og min udfordrende barndom og skoletid. Den hårde tid har nu vist sig at kunne blive vendt til noget meget positivt.

Jeg har dog måttet erkende, at jeg selv som voksen har haft brug for at lære at nyde livet, lære at slappe af, samt byde mig selv lidt mere humane arbejdsbetingelser. Jeg må indrømme, at jeg har måttet arbejde hårdt for at bryde det mønster og overbevisninger, jeg bar rundt på. Jeg har måttet ændre på min opfattelse af, at alt man gør enten skal gøre ondt eller være rigtig svært. Bare fordi noget er rigtig svært, eller nærmest umuligt, betyder det ikke altid at jeg skal tage opgaven.

Jeg har haft en lang tradition for at påtage mig delvis umulige arbejdsopgaver – bare for at udfordre mig selv maksimalt. Det betyder, at ikke alt jeg har gjort har været en ubetinget succes. Lærepenge derimod er guld værd. En nær veninde sagde engang at hun aldrig ville kunne opnå det, jeg har opnået. Ikke fordi hun ikke vil, men, som hun siger, under ingen omstændigheder ville byde sig selv så meget smerte i så mange år, som jeg har budt mig selv. Uanset, det betyder at jeg i dag, allerede i en ung alder, føler mig berejst, erfaren og kompetent.

Nu efterlader jeg dig med spørgsmålet – Er du klar til at lade fortid være fortid og komme videre med dit liv? Vi ses online!

Kontakt

Send os en mail og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Start typing and press Enter to search