Danske Soulaima Gourani med de marokkanske rødder, bliver optaget i Kraks Blå Bog

En barsk utilpasset barndom med misbrug, mobning, plejefamilieophold og manglende tro på sig selv, er i dag afløst af en status som Danmarks måske mest indflydelsesrige kvinde på den internationale scene – og nu moderlandets blåstempling i mest bogstavelige forstand.

Det er historien om at skulle gå så grueligt meget igennem, før man kan sprede sine vinger og flyve. I dag behøver Soulaima Gourani ikke længere kalde sig Susanne for at passe ind her i Danmark – i dag får hun den anerkendelse hun hele livet har søgt efter:

“Jeg føler at jeg slår statistikkerne, og står som mørkglødet arbejderklasse-pige, og modtager denne store anerkendelse for mine forretningsresultater, synspunkter og mit samfundsbidrag. Det skulle dog vise sig at tage over 20 år, før jeg forstod, at mit talent netop var alt dét, folk bad mig holde op med. Jeg er stolt af min styrke, vilje, selvstændighed og drive. Et barn mærker, når de rødder det har, ikke anses for at være lige så gode som andres. Det slår hårdt, at man ikke anses for at være god nok. Det har præget mig meget. I dag er jeg virkelig stolt af mit ophav. Alle fortjener at være stolte af, hvor de kommer fra.”-fortæller Soulaima Gourani som blev født i Marokko som datter af en dansk mor og en marokkansk far.

Del med en ven

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email