Soulaima Gourani

Foredragsholder, rådgiver, forfatter, debattør og iværksætter

Soulaima Gourani er foredragsholder og rådgiver for verdens største og mest ambitiøse virksomheder i kundeloyalitet og medarbejdermotivation. Hun har modtaget talrige priser og globale anerkendelser for sit arbejde. Hun er stifter af blandt andet nerdyspeakers.com og fremilivet.dk

Forespørg på et foredrag

  • Udfyld formularen herunder, og Soulaima vil vende tilbage snarest muligt.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Ønsker du et tilbud på bogen "Design Dit Liv" i forbindelse med foredraget?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Fonden for entreprenørskab

Soulaima Gourani har siden 2010 siddet i bestyrelsen for Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise (Fonden) som blev etableret i 2010 i et partnerskab mellem 4 ministerier, uddannelsessektoren og erhvervslivet.

Målet var at flere elever og studerende i Danmark møder entreprenørskabsunder- visning i løbet af deres skole- og studietid. Nøglesætningen er ”Entreprenørskab fra ABC til Ph.d.”.

Målet om mere entreprenørskabsundervisning gennem hele uddannelsessystemet blev sat ud fra økonomiske rationaler om, at Danmark har behov for flere iværksættere og innovative ansatte, men også ud fra bredere rationaler om at give elever og studerende entreprenørielle kompetencer og herigennem øge foretagsomheden i samfundet. Blandt nogle af de mere markante og dokumenterede effekter kan nævnes, at entreprenørskabsundervisning:

  • øger lysten til at blive iværksætter hos elever og studerende
  • påvirker elever og studerendes entreprenørielle adfærd uden for skole og studier
  • i grundskolen fører til mere entreprenørskabsundervisning på de efterfølgende uddannelsesniveauer
  • fører til højere indkomst senere i livet – både for selvstændige og for lønmodtagereFonden er organiseret med en Bestyrelse, et Repræsentantskab, et nationalt kontor, regionale foreningskontorer med egne bestyrelser og ledelse og en alumni forening ”YEAD”. Desuden er Fonden det nationale kontor for den globale organisation Junior Achievement / Young Enterprise.Siden Fondens etablering og frem til i dag (2014) er det lykkedes at mere end fordoble antallet af unge, som møder entreprenørskab i løbet af deres skole- og studietid. Det var således 18,5 % af de i alt 1,2 mio. elever og studerende, som i studieåret 2013/2014 mødte entreprenørskab.