Soulaima Gourani

Foredragsholder, rådgiver, forfatter, debattør og iværksætter

Soulaima Gourani er foredragsholder og rådgiver for verdens største og mest ambitiøse virksomheder i kundeloyalitet og medarbejdermotivation. Hun har modtaget talrige priser og globale anerkendelser for sit arbejde. Hun er stifter af blandt andet nerdyspeakers.com og fremilivet.dk

Forespørg på et foredrag

  • Udfyld formularen herunder, og Soulaima vil vende tilbage snarest muligt.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Ønsker du et tilbud på bogen "Design Dit Liv" i forbindelse med foredraget?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Fra alene – til at være den eneste

“Idag er jeg virkelig stolt af mit ophav. Alle bør være stolte af, hvorfra de kommer”

Står du med følelsen af at være alene, anderledes og uden en positiv fremtid foran dig? Det behøver ikke at være sådan. Succes kommer indefra og starter med en beslutning. Kender du nogen, eller lider du selv af at være undertippet og at være en ”underdog”? Synes du, at livet har budt dig på mange trælse udfordringer såsom ex. ordblindhed, en vanskelig barndom, en kriminel fortid eller noget helt 10.?

Soulaima Gourani fortæller og giver dig indsigt i fordelen ved at have haft en vanskelig start i livet, udfordringer som andre helt normale “leverpostej” og elite mennesker ikke har med sig i deres kuffert. Hun motiverer dig til at se det unikke i dig selv, og dermed gå fra at være alene til at blive den eneste. Soulaima giver tips og værktøjer igennem praktisk erfaring, indsigt i forskning og mod på at se dine skævheder og erfaringer som benzin og drivkraft. Foredraget henvender sig til skoler, skoleledere, ledere for opholdssteder og private virksomheder, som gerne vil give alle medarbejdere følelsen af, at de kan nå langt i deres liv og karriere, hvis de virkelig vil.

Spørger man Soulaima, hvorfor dette foredrag er hendes hjerte så nær, vil hun fortælle dig denne historie:
“Når jeg kører i taxa, og chaufføren spørger mig: ”Hvor kommer du fra Soulaima?” har jeg indtil, jeg var 30 år altid svaret: ”Fra Danmark, hvor ellers?”, med en lettere irriteret tone.

Jeg er vokset op med et ben i den dansk fynske muld i Odense, hvor man spiste grisetæer og drak snaps og var optaget af de vilkår, man nu havde i arbejderklassen, mens jeg på den anden side havde det andet ben i min fars veluddannede og troende muslimske familie. To totale modsætninger. I mere end 30 år vendte jeg hele min arabiske familie, historie og kulturarv ryggen til. Et barn mærker, når de rødder man har, ikke anses for at være lige så gode som andres. Det slår hårdt, at man ikke anses for at være god nok. Det prægede mig meget. Jeg nægtede at lære marokkansk, og fik derfor heller ikke en forståelse for mine rødder. Som lille måtte jeg ofte tage mig selv i løftede øjenbryn og i at være pinligt berørt over mit arabiske tilhørsforhold. Mit navn, efternavn, farve – alt satte jeg til revision. Min marokkanske far, som med sit mørke, anderledes ydre, brusende og impulsive personlighed passede ikke just ind i de meget lidt eksotiske byer, vi flyttede rundt til i Jylland, som Mou, Storvorde, Sejlflod, Jegerup, Padborg og jeg kunne bliv ved… Min barndoms fortælling er virkelig ingen glansbilledhistorie. Jeg erfarede ret tidligt, at man i danske familier kunne blive kaldt ’Sulejma’, når man opførte sig vilter og uregerlig. Jeg var sådan set en rigtig ’Sulejma’. Én man lagde mærke til, fordi jeg talte hurtigt, højt og havde meget på hjertet – og så eksotisk ud. Alle bad mig tie stille og være den pæne pige. Jeg kunne kun være mig selv – med fart på!

Det skulle vise sig at tage over 20 år, før jeg forstod, at mit talent netop var alt dét, folk bad mig holde op med, og min forståelse for hvem jeg i min helhed er, fandt jeg først ud af efter min fars død ved et besøg i hans hjemland hos min far’s familie. I dag er jeg virkelig stolt af mit ophav. Alle bør være stolte af, hvorfra de kommer. Der er ingen baggrund, historie, familie, som er bedre end andet. Jeg indrømmer, at jeg tit har drømt om, at der kom en familie og adopterede mig og tog mig med hen et sted, hvor tøjet var vasket med skyllemiddel, lagt sammen og at man sad og drak eftermiddags te og spiste nybagte boller hver dag efter skole. Dét hjem fik jeg ikke, men jeg fik til gengæld en barndom med en hel masse andet godt og skidt. Det gode er at alle mine oplevelser på børnehjemmet, i de mange skoler jeg gik i, samt de mange flytninger gør, at jeg som voksen er rigtig god til at møde nye mennesker, starte tinge op, aflæse en kultur og en stemning i en gruppe og finde mig til rette i kaos lignende tilstande. Som voksen har min barske barndom givet mig styrke, vilje, selvstændighed og drive. Vi bør være stolte, af dem vi er, uanset hvorfra vi kommer. Alle har noget med i baggagen. Du har dit, og jeg har mit. Og i alle bagager er der vasketøj!
I dag når chaufføren spørger: ”Hvor kommer du fra Soulaima?”, så har mit svar ændret sig til et glad og kækt svar: ”Jeg er født i Safi, Marokko”.

Soulaima Gourani arbejder og støtter em lang række danske og internationale NGOer, som netop arbejder med børn og unge eller voksne, der kæmper med at få fodfæste eller ikke lige ved hvordan de skal om-programmere sig selv positivt, og dermed lykkes med at vende modvinde til medvind.

Se evt listen over alle dem, hun hjælper, bidrager til, ambassadør for eller på anden måde støtter:

Læs evt. hendes egen meget personlige beretning om, hvordan det kan vendes til en fordel at være blevet mobbet: 

Og bemærk gerne at dette foredrag egner sig rigtigt godt som et e-foredrag (afholdt online)

Booking

Ønsker I at booke et konkret foredrag eller en kombination af flere temaer skræddersyet til jeres behov, tag da venligst kontakt til Soulaima Gourani på

Formlen til højre på denne side kan ligeledes benyttes til at lave en forespørgsel på Soulaima.