Soulaima Gourani

Foredragsholder, rådgiver, forfatter, debattør og iværksætter

Soulaima Gourani er foredragsholder og rådgiver for verdens største og mest ambitiøse virksomheder i kundeloyalitet og medarbejdermotivation. Hun har modtaget talrige priser og globale anerkendelser for sit arbejde. Hun er stifter af blandt andet nerdyspeakers.com og fremilivet.dk

Forespørg på et foredrag

  • Udfyld formularen herunder, og Soulaima vil vende tilbage snarest muligt.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Ønsker du et tilbud på bogen "Design Dit Liv" i forbindelse med foredraget?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Fra IQ til EQ

“Dette foredrag træner dig i at vække tillid hos andre mennesker
og skabe sociale relationer til gavn for din karriere”

Tidligere mente man at en høj IQ var lig med en succesfuld karriere og virksomhederne gik konsekvent efter de klogeste og dem med det bedste karaktergennemsnit. Sådan er det ikke nødvendigvis i dag, IQ erstattes i højere grad af EQ, altså den emotionelle intelligens. EQ er en persons samlede evne og motivation til at forstå andre og evnen til at indgå i relationer. Virksomheder efterspørger i stigende grad medarbejdere med empatiske evner, intuition, selvindsigt og sociale færdigheder. De caster deres medarbejdere ud fra det kriterium, at de skal være personer, folk kan huske, og som folk nærer personlig tillid til. Selv positioner, som tidligere blev kategoriseret som værende introverte og internt orienterede, er i dag langt mere præget af samarbejde og menneskekontakt og det er derfor vigtigt for alle at træne deres EQ og forsøge at vække tillid hos andre mennesker.

Du skal vække tillid hos folk
Alle mennesker, herunder både forbrugere, kollegaer og medarbejdere, er blevet mere kritiske og søger det autentiske og en de kan stole på. Vi køber ikke længere af sælgeren i den største bil eller dyreste jakkesæt, men af den vi stoler mest på og har tillid til. Dette gælder ikke kun for sælgere men i alle typer professionelle relationer. Tillid er derfor den vigtigste forudsætning for vækst i alle virksomheder og organisationer, dog er det også det vanskeligste at skabe, og det letteste at miste! Vækker du tillid eller mistillid? Bliver du anbefalet af andre – eller advarer folk imod dig? Det er afgørende for dig at vide og alle bør derfor spørge sig selv: hvordan opbygger virksomheden og medarbejdere et stærkt tillidsvækkende image?
Hver gang folk mødes til et møde, en reception, jobsamtale eller på eksempelvis et investormøde, kigger folk dig subjektivt an, og de vurderer deres nuværende og kommende relation til dig. Gider de bruge deres kostbare tid og ressourcer på dig? Alle kigger hinanden an. Spørgsmålet er, om du ved, hvad de kigger efter?

Træn din EQ
Alle kan arbejde med deres EQ modsat deres IQ, som er medfødt. Du bliver hele tiden udfordret med nye relationer, problemer og ny teknologi, men spørgsmålet er, hvordan du tackler disse forandringer? Din reaktion er ikke andet end en tillært vane, som du har valgt at acceptere! Næste gang du overvejer, om du skal på et fagligt kursus for at gøre din profil stærkere, så prøv lige at genovervej. Burde du måske i stedet bruge tiden på at pleje dine kunder, dit netværk eller din evne til at indgå i tillidsfulde relationer? Den investering er bedre givet ud end alene at udvikle din faglighed.
Dette foredrag træner dig i at vække tillid hos andre mennesker og skabe sociale relationer til gavn for din karriere. Du vil få konkrete råd til hvordan du arbejder med og udvikler din EQ, samt hvordan du kommer igennem med idéer, se f.eks. denne video om 70/30 reglen som en forsmag:

 

 

Booking

Ønsker I at booke et konkret foredrag eller en kombination af flere temaer skræddersyet til jeres behov, tag da venligst kontakt til Soulaima Gourani på

Formlen til højre på denne side kan ligeledes benyttes til at lave en forespørgsel på Soulaima.

 

Læs også

Fra IQ til EQ


maj 2011, TID & tendenser, af Soulaima Gourani
Før i tiden mente man, at et højt karakter-gennemsnit var en sikker vej til en succesfuld karriere.
Sådan er det ikke længere – nu kan en høj IQ tværtimod blive opfattet som en social belastning.
Tidsånden sætter i stedet fokus på EQ, altså den emotionelle intelligens.
Virksomheder efterspørger i stigende grad folk med empatiske evner, intuition, selvindsigt og sociale færdigheder, siger Soulaima Gourani i denne artikel i Tid & Tendenser.
Læs artiklen her