Soulaima Gourani

Foredragsholder, rådgiver, forfatter, debattør og iværksætter

Soulaima Gourani er foredragsholder og rådgiver for verdens største og mest ambitiøse virksomheder i kundeloyalitet og medarbejdermotivation. Hun har modtaget talrige priser og globale anerkendelser for sit arbejde. Hun er stifter af blandt andet nerdyspeakers.com og fremilivet.dk

Forespørg på et foredrag

  • Udfyld formularen herunder, og Soulaima vil vende tilbage snarest muligt.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Ønsker du et tilbud på bogen "Design Dit Liv" i forbindelse med foredraget?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Arkiv: artikler

CSR er uomgængeligt


10. december 2012, Markedsføring, af Christian W. Larsen
Soulaima Gourani mener at Coporate Social Responsibility burde havde været endnu mere synligt i 2012 og at det bestemt skal opprioriteres i 2013 og fremover, “hvis virksomhedens eneste kald er profit, så mister den fodfæste i kampen om de unge forbrugere og unge talenter”
Læs artiklen her

Teenagepiger skal have et skub til at turde tænke stort


3. december 2012, Fyens Stiftstidende, af Ulrik Sass
Unge piger skal have et skub, så de får mere selvtillid til at handle og selvværd til at træffe de rigtige valg. Og så skal de turde drømme og sætte sig ambitiøse mål. Global Dignity Girls hedder det arrangement, som skal få unge piger til at være mere ambitiøse. Dagen er arrangeret af Soulaima Gourani, formand for Global Dignity Danmark, der selv har taget springet fra at være børnehjemsbarn til at blive en kendt rollemodel.
Læs artiklen her

En tur til månen


1. december 2012, Lars Bachmanns Iværksætter julekalender, skrevet af Soulaima Gourani
Hvilke lande tror du bliver morgendagens vindere? Hvilke type medarbejdere tror du vi har brug for i morgen. Jeg er lige landet fra Kina, hvor man har besluttet at 15.000 lærer nu skal rejse ud i verden for at bese hvilke kompetencer skolesystemet i Kina skal indeholde for at kunne blive konkurrencedygtige på morgendagens betingelser. Hvis vi som nation skal overleve og kunne konkurrere med eksempelvis Asien må vi simpelthen turde være urealistiske og turde at drømme, og vi skal hver især rejse mere ud.
Læs artiklen her

Jobbet skal give mening fra dag ét


29. november 2012, Jyllands Posten Erhverv, af Line Maria Kristoffersen
Morgendagens vindere bliver de virksomheder, der har en strategi for virkelig at forstå at tilpasse organisationen til de unge, sådan at såvel struktur som adfærd passer til deres holdning til arbejde, liv og karriere. Ifølge rådgiveren Soulaima Gourani er de vigtigste spørgsmål, en erhvervsleder derfor må spørge sig selv: Hvordan tiltrækker vi unge under 25 år? Hvordan fastholder vi dem? Hvordan motiverer vi dem?
Læs artiklen her

Tid til plan Z


14. november 2012, Jyllands Posten Erhverv, af Line Maria Kristoffersen
Generation Z, der er mellem 15 og 25 år, er de digitale indfødte. I dag er godt hver 10. ansatte digital indfødt, i løbet af fem år vil den andel blive fordoblet. Om 10 år vil knap hver tredje medarbejder være digital indfødt. Virksomheder skal have en strategi for, hvordan de tiltrækker, fastholder og kommunikerer til de digitale indfødte, hvis CVR-nummeret også skal eksistere om 20 år.
Læs artiklen her

Hvor meget tøj har en kvinde brug for?


5. november 2012, Berlingske, af Anne Eisenberg
Efter finanskrisen er danskerne begyndt at købe færre stykker tøj af bedre kvalitet. Soulaima Gourani er en af dem. Hun er gået på en benhård tøjdiæt og har nu kun 36 stykker tøj. Læs hendes begrundelse her.
Læs artiklen her

“Har jeg inviteret dig?”


3. november 2012, Ekstrabladet Skrappedullerne, af Soulaima Gourani
Klumme af Soulaima Gourani om feedback fra tilfældige mennesker. “Jeg har hundredvis af gange hørt en kollega eller en bekendt komme med den der ’må jeg lige give dig et godt råd …’ – og så er det bare fis i en hornlygte, de kommer med. Jeg lytter til feedback, hvis det er fra folk, jeg har inviteret ind i mit liv.”
Læs artiklen her

Soulaima Gourani: Networking er noget, du skal


28. oktober 2012, af Andrea Luth
Netværk er noget af det vigtigste, du kan have, hvad enten du er lønmodtager, ledig eller selvstændig erhvervsdrivende. Budskabet er klart og kommer fra en af landets førende erhvervskvinder, foredragsholdere og forfattere Soulaima Gourani. Vi har mødt hende til en snak om det famøse netværk.
Læs artiklen her

Jeg behøver kun 36 stykker tøj


23. oktober 2012, Samvirke, af Soulaima Gourani
Soulaima Gourani har besluttet sig for at udfordre sig selv – et sted, de færreste kvinder har lyst til at blive udfordret – i klædeskabet. Hun er gået på tøjdiæt.
Læs artiklen her

Det ligegyldige komma contra glæde og livsduelighed


22. oktober 2012, folkskolen.dk, af Morten Ovesen
Lidt om, hvorfor it og medier er vigtige i skole og dagtilbud – sparket i gang af et oplæg fra Soulaima Gourani – afslutningsvis bemærkninger om kompetenceudvikling med lyst og glæde – tænk engang!
Læs artiklen her

5 tip: Sådan får du nye kontakter på 30 sekunder


22. oktober 2012, ComOn, af Jacob Ø.Wittorff
Lær hvad du skal tale om, hvis folk ikke skal glemme dig, når du har været til konferencer. Og nej, folk gider ikke tale om vejret.
Læs artiklen her

Soulaima Gourani: Fem generationer på arbejdsmarkedet i 2020


20. september 2012, KTC
Om få år er der fem generationer på arbejdsmarkedet samtidigt. Det stiller nye krav. I 2020 gælder det om at have samarbejdsevnerne i orden, understreger Soulaima Gourani, som vil have kommunerne til at tage sig alvorligt sammen.
Læs Soulaimas hovedpunkter her.
Læs artiklen her

“Vær dig selv – det virker bedst”


13. oktober 2012, Ekstrabladet Skrappedullerne, af Soulaima Gourani
Klumme af Soulaima Gourani om at være sig selv. “Man siger, at det letteste i verden er at være sig selv. For mig var det det sværeste.” skriver Soulaima, der efter at have givet en masse af sig selv i et radiointerview også fik en masse positiv feedback.
Læs artiklen her

“Din telefon gør dig dummere”


22. september 2012, Ekstrabladet Skrappedullerne, af Soulaima Gourani
Klumme af Soulaima Gourani om at huske, glemme og træne sin hjerne. “Hvordan er dit forhold til din telefon? Bruger du den ligesom jeg til at huske vigtige begivenheder, datoer, adresser, telefonnumre og den slags? Hvis ja, skal du måske overveje at lade den blive i lommen, næste gang du skal huske noget.”
Læs artiklen her

Mønsterbryder: Vær ven med dine elever på Facebook


8. september 2012, folkskolen.dk, af Helle Lauritsen
Kan du huske dine lærere? Ikke den strengt faglige lærer, men du kan huske den engagerede. Derfor skal du være på Facebook med eleverne, mener Soulaima Gourani
Læs artiklen her

“Sig mig, er du der?”


1. september 2012, Ekstrabladet Skrappedullerne, af Soulaima Gourani
Klumme af Soulaima Gourani, hvor hun snakker om kundeservice og robotagtige medarbejdere. I tragiske situationer f.eks. må man godt sige ’jeg kondolerer’, det tager mindre end et sekund at sige, og kunder føler, at de faktisk taler med et rigtigt levende menneske og ikke en ’mekanisk’ dame.
Læs artiklen her

Vi er på størrelse med Hamburg, for pokker


3. august 2012, Politiken, af Sune Sølund
I denne sommerserie fortæller forskellige danskere om hvordan det idelle Danmark burde se ud og hvordan vi når dertil. I Soulaima Gouranis Danmark er valgretsalderen 16 år. Vi bytter job to uger om året, så rig og fattig forstår hinanden. Og så lever vi af god mad, æstetik og mode. Læs hele artiklen og alle Soulaimas idéer og argumenter.
Læs artiklen her

Værdierne styrer hverdagen


25. maj 2012, Børsen, af Louise Lykke
Soulaima Gourani fortæller i dette tætgående interview om frihed i hverdagen og hvordan hun i privatlivet hele tiden forsøger at bryde det daglige og vanlige med små ting.
Læs artiklen her

Innovation Insights WEF Latin America 2012


20. april 2012, Innovation Excellence, af Geovanny Romero
The seventh World Economic Forum on Latin America took place in Puerto Vallarta, Mexico, on 16-18 April 2012. The meeting was held under the theme “Regional Transformation in a New Global Context”. Romero has identified key innovation insights with information gathered from, among others, Soulaima Gourani whom attended the conference. Read the article for elaboration on insights.
Read article here

Dinosaurerne uddøde ikke. De flyttede ind i marketing


17. april 2012, Markedsføring, af Christian W. Larsen
Det er ufattelig dumt, når virksomheder og bureauer ikke har flere kvinder i topledelsen. Kvinder er en ressource, og det koster på bundlinjen at ignorere dem. Det samme gælder etnicitet. Tænk mangfoldighed, og du tjener penge, siger Soulaima Gourani.
Læs artiklen her

Vi skal turde lukke op


Foråret 2012, Nykredit Magasin
Soulaima Gourani vil reformere arbejdsmarkedet og gøre op med, hvad hun betegner som en gammeldags tankegang blandt virksomhedsledere. Pas på med at være nonchalante og sørg for at involvere kunderne lyder det fra Soulaima.
Læs artiklen her

Kvindeligt lederikon er selv ledelsesresistent


16. marts 2012, Børsen Executive, af Lasse Højsgaard
“Den gode leder er en direkte person” skriver Lasse Højsgaard. Soulaima Gourani har lovet sig selv, at hun ikke vil lade sig lokke til en fast ansættelse, men hun vil gerne rådgive om, hvordan man leder de kommende generationer, der som hun selv har det svært med hieraki og faste rammer.
Læs artiklen her

Foto – Ledertalent


9. marts 2012, Politiken, af Mie Brinkmann
Billedeserie og citater fra en dag i Soulaima Gouranis liv.
Læs artiklen her

Soulaima er mere end bare en smuk kvinde


9. marts 2012, Politiken Debat, af Rushy Rashid Højbjerg
Højbjerg debatterer måden hvorpå medierne har fremstille Soulaima Gourani på i forbindelse med hendes udnævnelse til Young global Leader af World Economic Forum.
Læs artiklen her

Nørrebro-kvinde i fint ledernetværk


8. marts 2012, Børsen Mennesker
Portræt af Soulaima Gourani.
Læs artiklen her

Fremtiden globale leder har hjemme på Nørrebro


7. marts 2012, Politiken Økonomi, af Rasmus Bøttcher Christensen
“Jeg vil kunne lægge mig på mit dødsleje og sige, at jeg virkelig har gjort en forskel” – Soulaima Gourani. Læs baggrundsartiklen om Soulaima, hvor hun fortæller om sit drive gennem sin karriere og sine forventninger til den nye titel som Young Global Leader.
Læs artiklen her

Business:profil Soulaima Gourani


7. marts 2012, i Berlingske Business, af Anne Sofie H. Schrøder
Profil af Soulaima Gourani i forbindelse med hendes udnævrelse som Young Global Leader.
Læs artiklen her

Soulaima Gourani – Young Global Leader


6. marts 2012, A-Speakers
The networking specialist and business coach, Soulaima Gourani, has today received the honorable title of Young Global Leader 2012 by the World Economic Forum. Soulaima will be a part of the group which represents, preserves and develops the businessworld, governmental controls, societal issues, arts, culture and academics.
Læs artiklen her

Tillykke Soulaima!


6. marts 2012, One2Speak, af Anders Gisselmann
Lykønskning fra Anders Gisselmann til Soulaima Gourani i forbindelse med hendes nye titel som Young Global Leader fra World Economic Forum.
Læs artiklen her

International hæder til dansk iværksætter


6. marts 2012, i DR Indland, af Mie Brandstrup
“Jeg fik et brev fra Dronningen af Jordan og World Economic Forum, hvor der stod, at jeg var blevet udvalgt, og jeg skulle se det som en stor ære. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt troede på det” fortæller Soulaima Gourani. I artiklen fortæller Soulaima mere om sin nye titel som Young Global Leader og hvilke udfordringer hun ser frem til at løse i fællesskab med nogle af verdens førende ledere.
Læs artiklen her

Mønsterbryderen fra Nørrebro vil gøre en forskel


6. marts 2012, i Politiken erhverv, af Rasmus Bøttcher Christensen
Da Soulaima Gourani var barn, fik hun at vide, at hun aldrig ville blive til noget. “Man havde ikke så store forventninger på mine vegne, fordi jeg er en pige, jeg er mørk, og jeg hedder Soulaima. Men jeg besluttede mig for, at jeg ville bevise, at jeg godt kunne. Og nu er det så gået.” I dag er den 36-årige dansk-marrokaner blevet kåret til Young Global Leader og er dermed blandt de 192 talenter fra hele verden, der er er blevet hædret af World Economic Forum som fremtidens ledere. Læs hele portrættet af Soulaima Gourani her.
Læs artiklen her

Danskere hædres med international lederpris


6. marts 2012, i Politiken erhverv, af Rasmus Bøttcher Christensen
World Economic Forum – kendt fra de årlige topmøder i Davos i Schweiz – har netop offentliggjort, hvem der i år bliver en del af det eksklusive fællesskab af ‘The Forum of Young Global Leaders’. Hele to danske kvinder er på listen over de 192 nyvalgte ledertalenter fra 67 lande, både kronprinsesse Mary og fordragsholder og virksomhedsrådgiver Soulaima Gourani.
Læs artiklen her

WEF: Crown Princess and Goulani chosen


6. marts 2012, i Politiken news in english, af Julian Isherwood
The World Economic Forum has announced two Danes among its choices for the Young Global Leaders Class of 2012 to join a forum of under-40’s who provide youthful input to discussions on the future of the globe.
Soulaima Gourani, the director of the Soulaima Gourani company was chosen as one of the country’s leading guest speakers and consultants for the business community.
Læs artiklen her

Ung dansker i World Economic Forum


6. marts 2012, i Berlingske Business, af Anne Sofie H. Schrøder
Den 36-årige virksomhedsrådgiver Soulaima Gourani bliver i dag udnævnt til Young Global Leader i World Economic Forum som én af 192 på verdensplan. Læs portrættet af Soulaima og hendes forhåbninger for fremtiden.
Læs artiklen her

To danskere har fået titlen som ung, global leder i det indflydelsesrige World Economic Forum.


6. marts 2012, Ritzau
Pressemeddelelse fra RItzau vedrørende de to kandidater, Kronprisesse Mary og Soulaima Gourani, der er udnævnt som Young Global Leaders af World Economic Forum.
Læs artiklen her

Få succes med din jobjagt


1. marts 2012, moment 1/2012 marts – september, af Thomas Møller Christensen
Jobsituationen er hård og du er nødt til at yde en ekstra indsats for at komme i betragtning til et godt job. Peter Horn, ledelsesrådgiver og ekspert i personlig branding og forfatter til en rækker bøger om emnet, og Soulaima Gourani, foredragsholder og virksomhedsrådgiver i karriereudvikling, forklarer her, hvordan du ved hjælp af personlig branding, salg og en veldefineret vision kommer foran i køen til drømmejobbet.
Læs artiklen her

Skil dig ud


februar 2012, in business nr. 1 2012, af Soulaima Gourani
Sælgere skal kunne huskes. Men et stærkt personligt brand opnås ikke kun via flotte salgstal. Det kræver personlighed, og sælger skal ikke være bange for at bruge op til 30 procent af salgsmødet på at være personlig, mener virksomhedsrådgiver Soulaima Gourani. Læs artiklen og få gode råd til personlig branding.
Læs artiklen her

Investér tre timer i dit arbejdsliv


30. januar 2012, Ildsjæl, af Tommy Krabbe
Tommy Krabbe fortæller om sine erfaringer med Soulaima Gourani’s bog: ‘Tag magten over din karriere’ og beskriver den som “helt uundværlig på boghylden og som inspiration generelt”. Læs hele blogindlægget for alle hans kommentarer og tanker omkring bogen.
Læs artiklen her

Glemmer de at se skyggesiden?


10. januar 2012, Jyllandsposten, af Hanne Fall Nielsen og Sofie Stokholm

Midt i en økonomisk krise mener Soulaima Gourani at det er problematisk, at kronpriseparret ikke viser en mere social udadvendt profil og at Mary desuden bliver mest omtalt for hvad hun har på og ikke for hvad hun siger. Læs artiklen, hvor Soulaima blandt andet drager paralleller til det engelske kronprisepar og kommer med idéer til hvordan Frederik og Marys sociale profil kunne styrkes.
Læs artiklen her

Unge udnytter vennerne mere end gamle


9. januar 2012, Urban – Ung karriere, af Anne Nyhus
Det ligger mere i unges DNA at netværke end i de ældres. Folk under 40 ved godt at de ikke kan holde sig opdateret på alt, derfor er det vigtigt at kende nogen der er dygtige på andre områder end ens eget. De gamle vil holde viden tæt på kroppen, mens de unge forstår at man i fælleskab ved mere. I artiklen argumenterer Soulaima Gourani for at man ikke nødvendigvis mister sin markedsværdi ved at dele sin viden, men blot bliver stillet stærkere.
Læs artiklen her

12 bud på 2012: 2012 bliver på mange måder et år, som vi kender det fra 2011


januar 2012, pej gruppen, af Soulaima Gourani
Foredragsholder, virksomhedsrådgiver og forfatter Soulaima Gourani giver sin vurdering af hvilke tendenser kommer til at præge 2012. Hun argumenterer for en forlængelse af følgende hovedtendenser: selektivt og lokalt forbrug, nye forretningsmodeller, faldende tillid til organisationer og forbrugerdanmark vs. ”Bonus Pater Danmark”. For uddybning, læs artiklen her

Brænd igennem hos rygerne – et netværk til forskel


26. december 2011, Nyhedsbrev om rygeafvænning initiativ #26
Netværk og personlighed spiller en afgørende rolle, når du skal promovere en mærkesag, nå et mål og skabe succes. Virksomhedsrådgiver og forfatter, Soulaima Gourani, inspirerer til at tænke networking som en naturlig måde at arbejde på – og udvikle sig på.
Læs artiklen her

Slip de teknologismarte unge fri og få passion i din virksomhed


16. december 2011, Computerworld, af Dan Mygind
Er det muligt at kombinere teknologiglade unges passion for gadgets og smarte netbaserede tjenester med virksomhedernes behov for at have styr på data? Dette mener Soulaima Gourani, der samtidig understreger, at generation Y bør gives mere frihed på arbejdsmarkedet. Læs artiklen og se hendes argumenter.
Læs artiklen her

Nye “bisser” – sådan får du nye kunder


10. december 2011, Lars Bachmann iværksætter julekalender, af Soulaima Gourani
Står du i den situation, at dit kundenetværk skal opdateres med nye kunder eller nye kontaktpersoner? Soulaima Gourani guider dig til at øge dit netværk of få kontakt til nye aktuelle, relevante og væsentlige personer.
Læs artiklen her

“Man skal fejre sine fejl”


1. december 2011, Piger Med Penge – historier om Danmarks nye elite
“Med en hård opvækst i bagagen har Soulaima Gourani knoklet sig til succes. Hun beskriver sig selv som hyperambitiøs og siger, at en af hendes første drømme var at skabe sig en karriere” Læs hele protrættet af Soulaima her.
Læs artiklen her

Fem skarpe råd fra netværkseksperten


1. december 2011, Piger Med Penge – historier om Danmarks nye elite
Soulaima Gourani giver her fem konkrete bud på, hvordan man som kvinde kan forbedre sine chancer for at opnå en succesfuld karriere.
* dog er der jf. Soulaimas bestyrelsesposter tale om tidligere ansættelser og ikke nutidige.
Læs artiklen her

Another day in the office


10. november 2011, Kontorhotel og kontor-fællesskaber i København, af Soulaima Gourani
“De fleste af os er præget af magelighed når det handler om at netværke på vores kontor (på jobbet). Min påstand er at du ikke udnytter det kæmpe potentiale der ligger lige for næsen af dig.” Soulaima Gourani diskutere hvordan man kan fokusere på den gode netværkssamtale i hverdagen.
Læs artiklen her

Soulaima gourani om sport og karriere


10. november 2011, nikolajastrup.dk, af Nikolaj Astrup Madsen
Soulaima Gourani interviewes om sammen-hængen mellem sportslig aktivitet og karriere, samt hvordan man balancen mellem træningen, arbejdet og familien?
Læs artiklen her

Der var engang, hvor balancen kunne planlægges…


november 2011, HR Magasinet, af Soulaima Gourani
“Er ideen om at kunne skabe en klar skillelinje mellem arbejdsliv og fritid ikke en kende gammeldags?” Soulaima Gourani diskuterer hvordan fremtidens arbejdsstyrke formegentlig ikke vil sætte lighedstegn mellem god work-life balance og fyraften kl. 16 hver dag.
Læs artiklen her (se s. 24-30)

Rigtige venner er nogen, man køber


28. oktober 2011, Information.dk, af Louise Vogdrup-Schmidt
Kan man virkelig købe sig til et godt netværk? Soualaima Gourani er tvivlende. Hvis du virkelig ønsker relationer med gensidigt velvillighed og fortrolighed, kræver det at du giver dig selv personligt. Det kan være svært i de store betalingsnetværk, forklarer Soulaima Gourani som næsten fuldstændig har droppet betalingsnetværk.
Læs artiklen her

Unge mangler praktikpladser


2. oktober 2011, fra Børsen
Antallet af unge, der ikke kan få praktikplads er på få år steget, Soulaima Gourani mener kun at krisene er en del af forklaringen, læs artiklen og få resten af forklaringen.
Læs artiklen her

Chefen vil ‘like’ dine venner på nettet


19. sebtember 2011, Urban – Ung Karriere, af Anne Nyhus
Er du også en af dem som betragter Facebook som en fuldkommen privat s-fære hvor chefer og professionelle kontakter er no-go. Så har du, ifølge Soulaima Gourani, noget at arbejde med. For din interaktion på sociale medier kommer i fremtiden til at betyde mere end vi tror. Chefer, samarbejdspartnere og kontakter vil nemlig have en interesse i at vide hvordan dine evner er til at skabe og vedligeholde kontakter, og det kan facebook sige en hel del om.
Læs artiklen her (se s. 8-9)

Networking hjælper ikke kvinder i job


24. august 2011, alive.dk, af Isabella Hindkjær
Et godt professionelt netværk kan være guld værd, når man skal ud og søge nyt job, men når det kommer til stykket, får jobsøgende kvinder ingenting ud af deres networking-evner viser ny undersøgelse.
At kvinders netværk ikke hjælper dem videre i karrieren skyldes ikke, at kvinderne ikke skaber sig et netværk, men at deres tilgang til networking ofte er forfejlet. Det mener rådgiver inden for strategi, karriere og ledelsesudvikling Soulaima Gourani, der genkender mønstret fra det danske arbejdsmarked. Ifølge hende skyldes det, at kvinder netværker nedad, mens mænd netværker opad.
Læs artiklen her

Hallo – vi gider ikke se dine dødsyge PowerPoints


6. september 2011, PC World Business Center, af Jacob Ø. Wittorff
“Hold kæft, hvor findes der bare mange elendige Powerpoint-præsentationer derude” siger Soulaima Gourani. Læs forklaringen på dette udsagn og hvad der så skal til for at fange og vedligeholde interessen hos et publikum.
Læs artiklen her

Sådan laver du en superfed PowerPoint-præsentation


6. september 2011, PC World Business Center, af Jacob Ø. Wittorff
I denne artikel fra PC World Business Center, fortæller Soulaima Gourani om hvordan hun entertainer sit publikum i sine præsentationer. For selvom Soulaima Gouranis budskaber i hendes foredrag er seriøse og ofte handler om store forandringer i danske og internationale virksomheder, bruger hun det humoristiske og sommetider absurde til at understøtte hendes pointer. “Selvom dit publikum er midaldrende mænd i lyseblå skjorter og stramme slipseknuder, skal de stadig entertaines” siger Soulaima Gourani.
Læs artiklen her

NETWORKING – Spild af tid eller genvejen til succes


august 2011, Luxury Aficionados, af Thomas Rex Frederiksen
”Personer med et stærkt netværk står typisk stærkere end dem uden. De har mere indflydelse, flere oplevelser og større succes” skriver Thomas Rex Frederiksen. Læs artiklen her og se Soulaima Gourani’s 5 gode råd til en stærk netværking strategi.
Læs artiklen her

Kom foran de andre i ferien


27. juni 2011, Urban – Ung Karriere, af Anne Nyhus
I denne artikel fra Urban giver Soulaima Gourani råd til hvordan man som ung studerende kan bruge sin sommerferie på at komme foran i karriere køen. For hvordan skiller man sig som ung studerende ud i en tid hvor ansøgerne er mange og jobbene er få, og hvad kan man aktivt gøre for at få et forspring?
Læs artiklen her (se s. 6-7)

Relationer kan ikke kopieres


maj 2011, Kromann Reumert AlumiNYT nr. 3
Vi lever i et samfund, som domineres af folk, der kender hinanden. Men advokatbranchen bør blive meget bedre til at styrke de personlige relationer, lyder det fra Soulaima Gourani. Hvis du har godt og solidt netværk af relationer, vil det give dig et markant forspring, når du har brug for viden, kompetencer eller blot inspiration. En realitet som kan have store fordele i advokatbranchen. Få et indblik i hvorfor og hvordan i denne artikel fra Kromann Reumert.
Læs artiklen her

Vær interesseret og interessant


28. april 2011, Alt for damerne nr. 17
Hvordan opbygger man et netværk? Og hvordan kan man gøre sit netværk til en aktiv medspiller i jobsøgningen? Disse spørgsmål besvarer Soulaima Gourani i denne artikel, hvor hun også giver en række konkrete værktøjer til kunsten af netværke. Få desuden indblik i Soulaima Gouranis ‘Tre gange tak-strategi’. En strategi som har hjulpet hende igen og igen.
Læs artiklen her

Projektleder! Bevar din markedsværdi


14. april 2011, mannaz.com, af Heidi Fjelsted
Hvis du troede, at salg var noget, som udelukkende skete ovre i salgsafdelingen, så betragt denne artikel som et seriøst wake-up call. Vi er nemlig ALLE sælgere – fra kantinedamen til direktøren. Budskabet, som vi sælger, varierer naturligvis, men vi har alle noget, som vi gerne vil have, nogen køber.
Læs artiklen her

Sådan ledes generation Y og Z


1. april 2011, pid.dk, pressemeddelelse fra PID–Personalechefer i Danmark
Soulaima Gourani er født i 1975 og deler mange af de holdninger og livssyn, man definerer Generation Y med. Hun har mange anderledes holdninger til, hvordan vi kan optimere samarbejdet på tværs af generationerne og forstå de nye krav til virksomheden og til dig som leder.
Læs artiklen her

Kvindenetværk er spild af tid


10. marts 2011, alive.dk, af Julia Schmiegelow
Soulaima Gourani bliver interviewet af Julia Schmiegelow, hvor de taler om at kvindenetværk og kønsopdelte netværk der enten er spild af tid eller ikke hensigtsmæssigt.
Læs artiklen her

Strategirådgiver til ingeniørerne: “Kom ud af komfortzonen”


12. februar 2011, ing.dk, af Bjørn Godske
Soulaima Gourani fortæller hvordan krisen er slet ikke forbi for danske industrivirksomheder. Måske er den kun lige begyndt. Rundt om os, især i Sverige og Tyskland, har de fået gang i maskineriet, men i Danmark er vi tilsyneladende kørt fast i noget genstridigt mudder. Virksomhedsledere forsøger derfor desperat at finde løsninger på, hvordan vi får vækst. En af dem, som hjælper dem med det, er Soulaima Gourani.
Læs artiklen her

Sådan skabes karrieren


februar 2011, Frie funktionærer, af Ina Grønvig
Hvilken slags virksomhed trives du i? Har du egentlig stillet dig selv det spørgsmål? Dette diskuterer Soulaima Gourani i denne artikel i FRIE funktionærer. Vi er nemlig alle forskellige, og det er slet ikke uvæsentligt at tænke over om du egner dig bedst til at arbejde i en stor eller lille virksomhed. Når det så er sagt, påpeger, Soulaima Gourani, at det ikke er en virksomhed der kan skabe din karriere – det er dig selv. Det handler om at sige ’HEY – her er jeg, se hvad jeg kan’.
Læs artiklen her

“Hård sport giver mig overskud og glæde”


16. december 2010, borsen.dk, af Tanja Hall
Soulaima Gourani bliver interviewet af Tanja Hall, som gerne vil vide hvordan hun får en ambitiøs karriere til at gå op med lysten til, og behovet for at passe på sig selv igennem sporten. Soulaima Gourani deler ud af sine erfaringer og gode råd. Læs artiklen, og find ud af hvordan hun har valgt at kombinere et krævende job som virksomheds-rådgiver, foredragsholder , en høj prioritet af familien, løb og ekstremsport til at gå op! Få 3 ”kom godt i gang råd” med 6 km i timen.
Læs artiklen her

Networking er spild af tid… Eller?


3. november 2010, CA.dk, af Soulaima Gourani & Henriette Weber
Har din virkssomhed lukket ned for facebook? I så fald er du ved at save en vigtig gren over. Soulaima Gourani skriver sammen med Henriette Weber i CA.dk 3. november 2010, om det at få offline og online networking integreret som en del af måden vi arbejder på. Det handler ikke om at gøre enten eller men om at retænke networking så alle i virksomheden arbejder på at blive endnu dygtigere til at begå sig online og offline.
Læs artiklen her

Succes handler om at være autentisk


nr. 5/2010, IN, af Sanne Hukjær Christensen
Hun har på rekordtid gjort sig til en uundværlig sparringspartner for nogle af Skandinaviens mest ambitiøse ledere og er med sin kolossale energi og nytænkende inputs en efterspurgt foredragsholder. IN taler her med Soulaima Gourani om hemmeligheden bag succesen – og om hvorfor hun (næsten) er ene kvinde blandt erhvervslivets høje herrer.
Læs artiklen her

Quick-guide: Sådan netværker du


18. oktober 2010, Urban, Ung Karriere
Et godt netværk er vejen til fede jobs og en fed karriere, det siges at over 70% af alle jobs findes gennem netværket. Soulaima Gourani har lavet en guide til hvordan man opbygger de helt rigtige relationer til de helt rigtige mennesker.
Læs artiklen her

Hende, som søger friheden


nr. 35 september 2010, Femina
Soulaima Gourani taler ud i Femina om hvordan det er at være iværksætter, og hvordan hun oplever arbejdslivbalancen, familielivet, karrieren og ambitioner.
Læs artiklen her

9 råd til personlig branding


nr. 49, august 2010, KOM Magasinet ©,af John De Summer-Brason
Brug blogs og vær ægte. Gør det modsatte af andre, og kom journalisterne i forkøbet. Det er nogle af de gode råd om personlig branding som kan fås fra de helt tunge drenge og de hurtige damer – herunder Soulaima Gourani.
Læs artiklen her

 alt=

Et godt image er vejen til fede jobs


10. maj 2010, Urban – Ung Karriere, af Pernille Helledie Isaksen
Skal du skabe dig en fed karriere, skal du skabe dig et fedt personligt brand. Vis hvem du er, og hvad du kan, hvis du vil undgå at gå i et med tapetet på din arbejdsplads.
Læs artiklen her

 alt=

Fighteren der tog magten over sin karriere


17.-19. marts 2010, Dansk Erhverv, af Kathrine Læsøe Engberg
Vores arbejdsmarkedsstrukturer matcher ikke et vidensamfund, mener Soulaima Gourani, som vil være administrerende direktør og ændre måden, vi arbejder på. Hun er ikke bange for at sige det højt.
Soulaima Gourani er indbegrebet af en stærk karrierekvinde og kan måske tjene som et forbillede for nogle af alle de veluddannede kvinder, der bliver færdige på universiteterne, men ikke går efter topposterne og magten. Derfor er hun også denne på Dansk Erhvervs åradag blevet kimet ned af medier, der gerne vil have hendes bud på moderne kvindekamp.
Læs artiklen her

Erhvervsnetværk: Mænd ingen adgang


8. marts 2010, Politiken, af Jakob Sorgenfri Kjær
Kvinder forsøger i vidt omfang at komme til tops på arbejdsmarkedet ved at danne kønsopdelte netværk. Strategien er dog forfejlet, og de holder sig selv nede. ”Masser af kvinder i kvindenetværk bruger tid på at bekræfte hinanden i, at mænd er nogle værre nogen, og at vi kvinder er nogle ofre. Der mangler en erkendelse af, at man skal markedsføre sig der, hvor beslutningerne bliver truffet – og det er der, hvor mændene er” siger Soulaima Gourani.
Læs artiklen her

Kvindenetværk beskyldes for at føre skyttegravskrig mod ligestillingen


8. marts 2010, Politiken, af Jakob Sorgenfri Kjær
Kvindenetværkene skyder sig selv i foden og risikerer at gøre mere skade end gavn. “Disse kvindenetværk er med til at skade ligestillingen. Ligestilling kommer ved, at du som dygtig kvinde synliggør dine kvalifikationer og kompetencer over for dem, der kan rekruttere dig – og det er mænd” siger erhvervskvinde og netværksekspert Soulaima Gourani.
Læs artiklen her

Kvinder netværker – og skriver kronik


8. marts 2010, TV2 Finans
Flere og flere kvinder netværker, men tiden bliver på ingen måde brugt effektivt.
Kvinder skal formå at ændre fokus og satse på, hvad de virkelig gerne vil og vil de begå sig i erhvervslivet, skal de formå at spille spillet og give udtryk for, at det er det de vil – 100 procent.
“Skal en kvinde opfattes som en businesskvinde, skal hun give udtryk for det. Hun skal fortælle, at hun er klar til udfordringen og motiveret for at skabe noget for virksomheden. Det er vigtigt at have en strategi og sige, at man har ambitioner. Det skal dog ikke forveksles med, at kvinder skal være mænd. De skal blot vælge deres kampe og forhandle ud fra, hvad det er de vil – ligesom mændene gør.
Læs artiklen her

Hvad er dit arbejde værd i kroner og øre?


8. februar 2010, Urban – Ung karriere, af Pernille Helledie Isaksen
“I disse tider gælder det for virksomheder om at finde den bedste kandidat. Og går du ikke ind til en lønforhandling og beder om det, du er værd, er det som at sige, at du ikke er den bedste kandidat til jobbet” forklarer Soulaima Gourani, virksomhedsrådgiver og forfatter.
Læs artiklen her

Kvinder skal endelig gå efter toppen


LederForum nr. 2, 2010, af Irene Brandt
Kvinders forestilling om arbejdspresset i en topstilling holder ikke i virkeligheden. Der er ikke koldt på toppen; men man skal være parat til at tage ansvaret. Belønningen er masser af privilegier, lover Soulaima Gourani. “Helt tilbage fra vi var børn, har vi lært, at vi skal vælges. Vi tager ikke initiativet til at søge en lederstilling, med mindre der er nogen, der tilskynder os til at gøre det. Dertil kommer fordommene om den travle kvinde, der skal passe både børn, familie og karriere. ’Hvordan får du det hele til at gå op?’ lyder spørgsmålet ofte til kvinder, der har valgt at have en karriere. Hvornår er det spørgsmål sidst blevet stillet til en mand? Mænd vælger aldrig mellem karriere eller familie.”
Læs artiklen her

Tag magten over din karriere


Ledelse i udvikling, PID, nr. 2, 2010 af Soulaima Gourani
Din evne til at imødekomme og tackle forandringer er som en stor muskel. Træner du den ikke, svinder den ind – du bliver slap. Det er som om mange af os foretrækker magelighed og forudsigelig struktur. Kan du ændre det? Svaret er Ja. Din såkaldte komfortzone er ikke andet end en tillært vane, som du har valgt at leve med. Der er masser af mennesker, som har held med at ændre deres liv og slå automatpiloten fra. Du kan gøre det samme, hvis du ønsker det.
Læs artiklen her

Mine børn er en del af mit arbejdsliv


Alt for Damerne, nr. 12 2010, af Soulaima Gourani
En helt almindelig dag i februar kl. 10.10 skrev jeg dagbog til Alt for Damerne sammen med 9 andre kvinder: Dagens højdepunkt indtræder faktisk lige præcis omkring kl. 10.10, hvor jeg har møde på Baresso med Søren og Hanne, som er med til at planlægge min næste udgivelse … På mødet bliver vi enige om, hvordan hæftet skal laves, hvad det skal koste, hvornår det skal være klar og så videre, og det er rigtigt dejligt.

 

Fra Soulaima til Susanne og tilbage igen


23. januar 2010, Kristeligt Dagblad, af Carina Fogsgaard Jacobsen
Soulaima Gourani er halvt dansker, halvt marokkaner og har først for nyligt fundet fred med de udfordringer, det har givet. Det svarer til, at du har gået hele livet og været sulten og først nu oplever, hvad det vil sige at være mæt fortæller hun.

Gør dit job dig lykkelig?


11. januar 2010, Urban
Interview med Soulaima Gourani i anledning af udgivelsen af bogen “Tag magten over din karriere” samt med en af drengene, Daniel Vous Pedersen bag firmaet Lumos “Jeg lever drømmen”.
I december 2008 vandt drengene bag produktet “QuickStarteren”, der kan varme grillkul op på kun 5 min., en iværksætterkonkurrence i forskerparken i Odense, hvor præmien var et møde med Soulaima Gourani. Quickstarteren er siden sat i produktion og Daniel er blevet en lykkelig iværksætter.
Citat fra artiklen, Soulaima Gourani:
Vi taler i dag meget om at lave arbejdsmarkeds-reformer. Tænk hvilke fanta-stiske reformer vi kunne lave, hvis alle arbejder med det, de er allermest dygtige til og glade for. Kvaliteten på det danske arbejdsmarkede ville stige, og langt færre ville blive syge og stressede på deres job.
Læs artiklen om Lumos her

Tag magten over din karriere


8. januar 2010, Børsen, af Soulaima Gourani
Omtale af Soulaima Gouranis bog, der udkom d. 5. januar på Politikens Forlag. Soulaima Gourani er fødselshjælperen, som rusker op i dit selvværd, hjælper dig til at genfinde dine kompetencer og gøre dig sikker og modig, så du kan få meget mere ud af dit arbejdsliv.
Find nye svar på, hvordan du brænder igennem ved at være dig selv, finder den rigtige arbejdsplads eller chef, får dit bagland til at bakke dig op, eller bruger dit netværk.
Læs mere om bogen her

 

Det er ikke forbudt at tænke selv


2. januar 2010, Kristeligt Dagblad, af Carina Fogsgaard Jacobsen
Unge skal i dag være selvstændige og tage ansvar for deres eget liv, men samtidig skal de indordne sig i samfundet efter de regler, andre har sat. Men hvem har i virkeligheden ansvaret for de unge? Det diskuteres i den nye bog “Hold kæft og svar igen!” som er udgivet af Ungdomsringen.
Citat fra artiklen, Soulaima Gourani:
De unge er i dag i høj grad alene om at designe deres liv – specielt i forhold til deres arbejde og det ansvar, de her skal tage. Vores arbejdsforhold har nemlig ændret sig markant. Arbejdstitlerne er helt anderledes, end de var for få år siden, og dermed er det arbejde, vi skal udføre, også anderledes. Den viden, de ældre generationer har, kan de unge derfor ikke bruge, og de må danne deres egne rollemodeller
Læs artiklen her


22. december 2009, Teknologisk Institut, LederUpdate nyhedsbrev, 5/2009
“Hvornår fik du sidst en service, der var så god, at du fik lyst til at fortælle andre om den?” Soulaima Gourani giver stof til eftertanke og siger tingene ligeud, når LederUpdate spørger om hendes råd til, hvordan virksomheder finder vejen til vækst. “Man kommer ikke sovende til loyale kunder – det kræver hårdt arbejde og fokus på kundeservice.”
Læs artiklen her

Tag magten over din karriere


december 2009, C’est
C’est anbefaler Soulaima Gouranis bog: “Tag magten over din karriere”
Læs artiklen her

Lær at spille netværksspillet


2. oktober 2009, Ingeniøren, af Michael Tornsberg
Dit netværk har stor betydning for din fremtidige karriere, men det er ikke nok at have masser af venner på Facebook. Derfor er det vigtigt at du fokuserer på at styrke dine relationer til de vigtigste personer i dit netværk, pointerer Soulaima Gourani. Hvis du i dit netværk mangler nogle bestemte personer, der er svære at komme i kontakt med, kan det være nødvendigt at tænke kreativt.
Citat fra artiklen, Soulaima Gourani:
Et helt konkret eksempel på det er en historie om en ung kokkeelev, der gerne ville i lære hos Nikolaj Kirk. Men i stedet for bare at forsøge at ringe til ham fandt eleven ud af, at Nikolaj Kirk skulle deltage i Fair Trade-messe. Derfor meldte eleven sig til den samme messe, og så kom han til at stå og skære kød ved siden af Nikolaj Kirk i flere timer.
Læs artiklen her

Under Uret


19. marts 2009, Hotel Scandic
Under Uret er Hvidovres nye netværk for virksomhedsledere og personale-ansvarlige fra Hvidovre og omegn.
Det er jobcentret i Hvidovre, der fire gange om året inviterer til netværksmøde med spændende oplæg om forretnings-relevante emner, samt mulighed for at virksomhederne i Hvidovre kan møde hinanden.
Citat fra artiklen, Soulaima Gourani:
Dit netværk er dem, du kan bede om at ringe tilbage – og som gør det!
Læs artiklen her

Utålmodige gymnasieelever gør grill-aftener nemmere


26. januar 2009, fyens.dk
I december vandt de (drengene bag virksomheden Lumos I/S og produktet “QuickStarteren”, der kan varme grillkul op på kun 5 min.) en iværksætterkonkurrence i forsker-parken i Odense, hvor præmien var en invitation til at mødes med den anerkendte iværksætter Soulaima Gourani i København. Her præsenterede hun drengenes virksomhed for sit netværk.
– Vi har allerede været til mødet i København. Det gik super godt, og vi fik mødt en masse forskellige erhvervsfolk. Blandt andet mødte vi direktøren for Jem og Fix i Sverige, som gav os en masse gode råd, fortæller Daniel Vous Pedersen.
Læs artiklen her

Netværk er nyttesløse tidsrøvere


28. november 2007, Avisen.dk
Uddrag fra artiklen:
Også din karriere lider under, at dine netværksvenner har en profil, der til forveksling ligner din egen, fortæller erhvervskvinde og foredragsholder Soulaima Gourani.
“Det er katastrofalt kun at sidde med et netværk, som er branche- eller virksomhedsspecifikt, hvis du bliver fyret, søger nye græsgange eller vil skifte branche,” siger hun.
Læs artiklen her

Network og relationer


Fra Midspar.dk
Arrangement i Innozone, Trekantområdets udviklingsforum for virksomheder
Uddrag fra artiklen:
Udnyt hvis du er medlem af foreninger, kommercielle netværk, kundeklubber eller den slags. Disse fora kan være rene guldgruber, for her findes en cocktail af viden, finanser og gode ideer, forklarer Soulaima Gourani … begynd med at kortlægge, hvem du kunne tænke dig at bygge netværk med, og hvilke kompetencer de skal have. Bed folk, du allerede kender, om at hjælpe dig med at finde sådanne personer.
Læs artiklen her