Soulaima Gourani

Foredragsholder, rådgiver, forfatter, debattør og iværksætter

Soulaima Gourani er foredragsholder og rådgiver for verdens største og mest ambitiøse virksomheder i kundeloyalitet og medarbejdermotivation. Hun har modtaget talrige priser og globale anerkendelser for sit arbejde. Hun er stifter af blandt andet nerdyspeakers.com og fremilivet.dk

Forespørg på et foredrag

  • Udfyld formularen herunder, og Soulaima vil vende tilbage snarest muligt.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Ønsker du et tilbud på bogen "Design Dit Liv" i forbindelse med foredraget?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kulturanalyse

“Få vished om sammenhængs-kraften i din virksomhed”

Tager man et kig på opgørelsen over de mest succesfulde virksomheder i 2011, finder man, ikke overraskende, Google, Apple, Microsoft og SAS i toppen. Men mere interessant er, hvad som ligger til grund for toprangeringen af disse virksomheder. En stærkt virksomhedskultur og kendskab til og udnyttelse af denne, er nemlig blandt de vigtigste begrundelser bag den fornemme placering. Der er ofte blevet sat spørgsmålstegn ved sammenhængen mellem at investere i virksomhedskultur og resultatet på bundlinjen. Den skepsis er imidlertid fuldstændig blevet manet til jorden, med Harvard Business School’s undersøgelse som viser at virksomheder med et stærkt engagement i deres virksomhedskultur, har 20-30 procent bedre differentieringsevne end virksomheder med et ringe engagement i deres virksomhedskultur.

Betyder det, at en virksomhed ikke kan blive succesfuld uden en stærkt og konsistent kultur som den forstår at navigere efter? Nej, absolut ikke. Men sikkert er det, at vejen til succes er både kortere og mindre vanskelig, hvis en virksomhed har vished om dens kulturs fordele og begrænsninger.

Hvad skal kulturanalysen lære virksomheden?
Oplever I, at processer somme tider går i stå, at medarbejdergruppen er kritiske overfor forandringer eller ønsker I at et overblik over om I strukturelt er opbygget på den mest effektive facon? Måske er det på tide, at I bliver på opmærksomme på Jeres virksomhedskultur. En kulturanalyse skal give viden om de handlingsmønstre som eksisterer i virksomheden. Det er en måde, hvorpå man kan få vished om motivation, sammenhængskraft, værdisæt, normer, arbejdsmoral, personalemæssige udfordringer samt strukturelle og organisatoriske problematikker. Kulturanalysen har til opgave at vise hvad der binder virksomheden sammen og hvor den møder modstand. En virksomhed fungerer netop i kraft en af en vis tilstrækkelig enighed om hvilke rammer, regler og værdier der gælder for fællesskabet. Kulturanalysen indebærer en dybdegående undersøgelse af, hvad der skaber den nødvendige sammenhæng i virksomheden og hvor den er under pres. Den klarlægger desuden, hvad som skaber udfordringer for virksomheden. Hvornår og i hvilke situationer, er det, at der opstår problemer, at virksomheden bliver ineffektiv eller at de tilsigtede planer, ikke lykkes?

Bo Lundberg om hvorfor kulturanalyser er vigtige

 

Hvad er en kultur og hvordan identificeres den?
Kultur som begreb kan både forekomme diffust og har gennem tiden haft mange betydninger. I de seneste årtier har der dog været enighed om at anse kultur som noget der skaber genkendelse og sammenhæng, men at en kultur samtidig ikke er en fast størrelse. En virksomhedskultur er under konstant forandring, idet den er udgjort af menneskelig og organisatorisk aktivitet, ligesom den skaber sammenhæng på en arbejdsplads, fordi den udgør hvad der anses som rigtigt og forkert, godt og dårligt og fedt og ufedt. Kulturanalysen består i at få øje på sådanne betydningsbærende parametre.

 

Metode og produkt

En kultur kan ikke studeres udefra, og analysen består derfor af at observere virksomhedens daglige aktivitet ved særlige situationer, tale med nøglepersoner og studere organisationsstrukturen samt nedskrevne strategier. Kulturanalysen foretages  af juniorkonsulent med speciale i organisation og ledelse og med erfaring indenfor organisationskultur og kulturanalyser og i samarbejde med Soulaima Gourani.

På baggrund af de ovenstående observationer og informationer foretages en kulturel kortlægning. Der udarbejdes en rapport med resultaterne, ligesom der udpeges punkter hvor der menes at skulle gives ekstra opmærksomhed samt anbefalinger til handlinger. Resultaterne fremlægges ligeledes og vi indbyder til en dialog om hvordan resultaterne kan anvendes effektivt således at de tilfører værdi til virksomheden

 

Booking

I samarbejde aftales omfanget af kulturanalysen og rammerne for samarbejdet. Har du lyst til at høre mere om en eventuel kulturanalyse i din virksomhed, tag da venligst kontakt til Soulaima på

Formlen til højre eller nederst på denne side kan ligeledes benyttes til at kontakte Soulaima.